...
Dugi, tanki francuski beli hleb veoma hrskave kore. Originalan naziv je baguette. Danas se ovaj hleb konzumira širom sveta a postoje i različite vrste od tamnih, integralnih pa do onih sa raznim semenkama i koštunjavim plodovima. Osim što se koristi kao hleb uz obrok, baget je zgodan za pravljenje sendviča i brusketa.
Sastojci:
500 g brašna
300 ml vode
50 ml ulja
1 suvi kvasac
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
Priprema:
U jednoj posudi brašno pomešati sa soli, a u drugu sipati mlaku vodu i ostale sastojke i sačekati da kvasac nadodje pa umesite testo rukama dok ne postane elastično. Ostavite da nadođe sat vremena pa premesite i podelite na dva dela. Razvucite u pravougaonik pa savijte krajeve prema unutra. Pritisnite rukama i onda oblikujte u cev. Stavite u tepsiju i ostavite da odstoji 15 minuta. Zarežite nožem na par mesta pa pecite u rerni na 190 stepeni 25-30 minuta.
Zaista lep blog, drago mi je što sam te našla, dobri recepti, pratim te. Pišem takođe blog http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.rs/ pa me možeš nači na ovoj adresi i pratiti, ako ti se dopadne.!
ОдговориИзбришиHvala, pronasla sam vas i pratim vas :) Samo sam malo zapostavila blog jer sam se sa porodicom preselila u Svedsku, pa ucim jezik :)
ИзбришиOdlichan recept!
ОдговориИзбриши