Sastojci:
Kore:
500 g brašna
1 kašičica soli
2 jajeta
50 ml ulja (25 odmah a 25 za premesiti testo)
215 ml vode
Nadev:
500 gr. izrendane bundeve
2 jajeta
500 gr. sitnog sira za pite
so
Preliv:
pola pavlake od 2 dl
1 jaje
malo ulja
Priprema:
U plasticnu činiju sipati brasno, dodati jaja, so, 25 ml ulja i lagano mesiti uz postepeno dodavanje vode. Mesiti testo 5 minuta dok ne bude glatko. Umesiti testo u preostalih 25 ml ulja i malo ostaviti za kraj. Oblikovati tri jufke, premazati ih uljem i ostaviti u tanjiru prekrivene folijom da odstoje 2-3 sata.
U plasticnu činiju sipati brasno, dodati jaja, so, 25 ml ulja i lagano mesiti uz postepeno dodavanje vode. Mesiti testo 5 minuta dok ne bude glatko. Umesiti testo u preostalih 25 ml ulja i malo ostaviti za kraj. Oblikovati tri jufke, premazati ih uljem i ostaviti u tanjiru prekrivene folijom da odstoje 2-3 sata.
Dok testo odmara pipremite fil. Izmešati narendanu bundevu, jaja i sitan sir, dodati malo soli u zavisnosti od toga koliko je slan sir.
Razvući testo od svake jufke na pamucnom stoljnjaku pazeci da se ne pokida. Moj sto je manji pa sam pravila tri jufke. Popskati filom, ne peviše, i urolati dve kore. Savijati u tepsiju u krug. Tepsiju možete namazati uljem, ja više vilim papir za pečenje. Isto uraditi sa preostalim jufkama. Pitu ostaviti 10 minuta da odstoji pa je peći na 190 stepeni oko 20 minuta. Kada se malo zapeče pitu premazati sa prelivom i vratiti je da se dopeče.
Prijatno!
Moraces da me naucis da razvlacim kore!
ОдговориИзбришиPuno srece u blogovanju :*
Hehehe, nista lakse... bitno je testo... probaj, 5 minuta da ga umesis i samo treba da odstoji :) Hvala
ОдговориИзбриши