2 kašike brašna
1 dl kisele pavlake
1/2 kašičice soli
Za fil:
300 g majoneza
2 čaše kisele pavlake
200 g kiselih krastavaca
2 kuvane šargarepe
3 kuvana jajeta
100 g rendanog kačkavalja
150 g rakova
100 g surimi štapića
1 kašika senfa so, biber, mirodjija
Za ukrašavanje:
čeri paradajz i svež krastavac za ukrašavanje
Priprema:
Za kore: umutiti belanca,dodati malo soli, žumanca, brašno (prašak za pecivo ako već hoćete, vrlo malo), dodati pavlaku i sve lagano mešati. U Pleh (25×35 cm) staviti papir za pečenjenje, naneti smešu i peći 15-tak minuta na 200-220 C. Pečenu koru izručiti i kada se ohladi preseći po dužini ili po širini (kako vam više odgovara). Isto tako uraditi i sa drugom korom.
Za fil: izmesati majonez i pavlaku, dodati sitno seckane i ocedjene kisele krastavce, narendane kuvane šargarepe i jaja, narendani kačkavalj, stno iseckane rakove, u blenderu usitnjene surimi štapiće, senf, so, biber i mirodjija po ukusu. Filovati kore.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар