Претражи овај блог

понедељак, 14. новембар 2016.

Švedska slana rak (smörgås) torta


Sastojci:
Kore:
4 jajeta 

2 kašike brašna 
1 dl kisele pavlake 
1/2 kašičice soli 
Za fil: 
300 g majoneza 
2 čaše kisele pavlake 
200 g kiselih krastavaca 
2 kuvane šargarepe 
3 kuvana jajeta
100 g rendanog kačkavalja 
150 g rakova 
100 g surimi štapića 
1 kašika senfa so, biber, mirodjija 
Za ukrašavanje: 
čeri paradajz i svež krastavac za ukrašavanje

Priprema:
Za kore: umutiti belanca,dodati malo soli, žumanca, brašno (prašak za pecivo ako već hoćete, vrlo malo), dodati pavlaku i sve lagano mešati. U Pleh (25×35 cm) staviti papir za pečenjenje, naneti smešu i peći 15-tak minuta na 200-220 C. Pečenu koru izručiti i kada se ohladi preseći po dužini ili po širini (kako vam više odgovara). Isto tako uraditi i sa drugom korom. 

Za fil: izmesati majonez i pavlaku, dodati sitno seckane i ocedjene kisele krastavce, narendane kuvane šargarepe i jaja, narendani kačkavalj, stno iseckane rakove, u blenderu usitnjene surimi štapiće, senf, so, biber i mirodjija po ukusu. Filovati kore.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар